06 51888208 wietske@humotion.nl

Interim manager

Interim management komt in veel soorten en maten. Humotion is gespecialiseerd in interim management in de non-profit, daar waar aandacht voor de ontwikkeling van de organisatie, de afdeling, het team nodig is. Altijd vanuit de lijn, met de bijbehorende bevoegdheden.

Verandering inzetten

Terug naar de bedoeling (purpose), groei naar meer zelfstandige teams, van “zorgen voor” naar “zorgen dat” in het sociaal domein, van “praten over” naar “praten met”, een geplande fusie… Er zijn veel redenen om een verandering in te zetten, maar hoe doe je dat? Hoe ben je helder over een ieders positie? Hoe zorg je voor urgentie? Laat je iedereen bijdragen vanuit eigen talent…? Veel leidinggevenden bijten zich hier op stuk en dan kan het helpen om iemand tijdelijk op het team te zetten.

Verandering doorpakken

Het plan is al gemaakt. Vaak zijn systemen ook al aangepast. Nu nog waarmaken, de organisatie, afdeling of het team daadwerkelijk anders laten werken. Meestal ook met ander gedrag. Soms in andere verhoudingen, vaak meer zelfstandigheid. Dan helpt het als iemand met een deskundige frisse blik kijkt naar gedrag, interactie, cultuur. Met de positie om op het gewenste resultaat te sturen en in staat om heldere feedback te geven. Ook aan een directie of raad van toezicht.

Rust brengen

De organisatie, de afdeling of het team is verandermoe, wellicht verwaarloosd. Misschien overheerst het wantrouwen. En het is nodig om de situatie gezond(er) te maken. Met aandacht en compassie toewerken naar een situatie waarin vertrouwen opgebouwd kan worden. Dat kan wat meer tijd vragen dan gebruikelijk in een interim periode. Vaak komt er dan ook aan het licht wat er nodig is aan ander gedrag. Soms sluimert een stil verlangen naar een andere cultuur. Soms is de bedoeling (purpose) uit zicht.

De gekozen foto is van een zondagse walk in New York. Compleet met startnummers kwam er een eindeloze stroom wandelaars langs. Inclusie in alle gemoedelijkheid van een zonnige zondag. De link naar mijn interim opdrachten is dat iedereen een plek heeft binnen de organisatie. Al is het soms even zoeken waar.